Valkoista parsaa sitruunaruoholla, rapealla munalla, voidelta parsaliemellä ja pistaasipähkinöillä

Ratkaisu

Juhli pääsiäistä ja kevättä yhdessä! Erinomainen alkupala, joka sekoittaa kevään vitamiinipommia, parsaa pääsiäisen klassikkoon, kananmunaa modernissa vintagessa. Souvide-paistettu parsa, voideltu parsanliemi ja rapea kananmuna ovat täydellinen yhdistelmä viemään ruoanlaittosi uudelle tasolle ja tekemään vaikutuksen perheeseen ja ystäviin.

Toimi näin

Vaihe 1 - Makkarassa paistettu parsa

6. parsa

0,5 ruukkua sitruunaruohoa

2 oksaa sitruunatimjamia

5 grammaa Vit Misoa

25 grammaa voita

10 g oliiviöljyä

Kuori kurpitsa, raasta se ja purista mehu. Laita kuoritut parsat tyhjiöpussiin. Murskaa sitruunaruoho ja sekoita muut pussissa olevien parsojen kanssa ja sulje tyhjiöpussi. Paista uunissa sous vide -ohjelmalla 70 asteessa 30 minuuttia. Muista säästää myös parsakerros lientä varten.

Vaihe 2 - voideltu parsanliemi

Parsan kuoret

1 parsa

1 ruukku sitruunaruohoa

250 grammaa vettä

25 grammaa valkoviiniä

10 grammaa riisiviinietikkaa

15 grammaa sokeria

5 grammaa suolaa

1/4 sitruuna

10 grammaa Vit Misoa

50 grammaa voita

Paahda parsan kuoret uunissa 170 asteessa kullanruskeiksi. Leikkaa koko parsa pienemmiksi paloiksi ja murskaa ja hienonna sitruunaruoho. Paista parsa ja sitruunaruoho kattilassa öljyssä värjäytymättä. Lisää muut aineet (voita lukuun ottamatta) ja paahdetut kuoret. Anna kiehua 15 minuuttia ja siivilöi. Sekoita joukkoon sous vide -paistetun parsan liemi ja sekoita joukkoon voi käsivatkaimella ennen tarjoilua. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vaihe 3 - Rapea ensisijainen muna

6 pientä munaa

2 munaa leivottavaksi

1 dl jauhoja

1 dl pankoa

Keitä munia kattilassa 6 minuuttia ja jäähdytä sitten nopeasti kylmässä vedessä. Kuori ja leivo munat jauhoissa, munat ja sen jälkeen panko ja laita sivuun jäähtymään. Paista munat öljyssä juuri ennen tarjoilua kullanruskeiksi

Vaihe 4 - Koristele

1 valkoinen parsa

10 grammaa pistaasipähkinöitä

1/4 laatikko punakrassia

1/4 laatikko herneenversoja

5 vartta Chervil

Hio parsat ohueksi mandoliinilla. Paahda pistaasipähkinät 170-asteisessa uunissa ja pilko karkeaksi. Poimi yrtit ja laita kostealle paperille

Vaihe 5 - Kokoaminen

1. Ota sous vide -paistettu parsa ja leikkaa se noin 2 cm:n paloiksi ja laita ympyräksi jokaiselle lautaselle

2. Ota reilu lusikallinen lientä ja keskitä se lautaselle

3. Aseta paistettu muna lautasen keskelle

Koristele valkoparsalla, pistaasipähkinöillä, krassilla, herneenversoilla ja kirsuilla maun mukaan

Nauttia!

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?