Valkoista parsaa sitruunaruoholla, rapealla munalla, voidelta parsaliemellä ja pistaasipähkinöillä
Ratkaisu
Juhli pääsiäistä ja kevättä yhdessä! Erinomainen alkupala, joka sekoittaa kevään vitamiinipommia, parsaa pääsiäisen klassikkoon, kananmunaa modernissa vintagessa. Souvide-paistettu parsa, voideltu parsanliemi ja rapea kananmuna ovat täydellinen yhdistelmä viemään ruoanlaittosi uudelle tasolle ja tekemään vaikutuksen perheeseen ja ystäviin.

Toimi näin
Vaihe 1 - Makkarassa paistettu parsa
6. parsa
0,5 ruukkua sitruunaruohoa
2 oksaa sitruunatimjamia
5 grammaa Vit Misoa
25 grammaa voita
10 g oliiviöljyä
Kuori kurpitsa, raasta se ja purista mehu. Laita kuoritut parsat tyhjiöpussiin. Murskaa sitruunaruoho ja sekoita muut pussissa olevien parsojen kanssa ja sulje tyhjiöpussi. Paista uunissa sous vide -ohjelmalla 70 asteessa 30 minuuttia. Muista säästää myös parsakerros lientä varten.
Vaihe 2 - voideltu parsanliemi
Parsan kuoret
1 parsa
1 ruukku sitruunaruohoa
250 grammaa vettä
25 grammaa valkoviiniä
10 grammaa riisiviinietikkaa
15 grammaa sokeria
5 grammaa suolaa
1/4 sitruuna
10 grammaa Vit Misoa
50 grammaa voita
Paahda parsan kuoret uunissa 170 asteessa kullanruskeiksi. Leikkaa koko parsa pienemmiksi paloiksi ja murskaa ja hienonna sitruunaruoho. Paista parsa ja sitruunaruoho kattilassa öljyssä värjäytymättä. Lisää muut aineet (voita lukuun ottamatta) ja paahdetut kuoret. Anna kiehua 15 minuuttia ja siivilöi. Sekoita joukkoon sous vide -paistetun parsan liemi ja sekoita joukkoon voi käsivatkaimella ennen tarjoilua. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vaihe 3 - Rapea ensisijainen muna
6 pientä munaa
2 munaa leivottavaksi
1 dl jauhoja
1 dl pankoa
Keitä munia kattilassa 6 minuuttia ja jäähdytä sitten nopeasti kylmässä vedessä. Kuori ja leivo munat jauhoissa, munat ja sen jälkeen panko ja laita sivuun jäähtymään. Paista munat öljyssä juuri ennen tarjoilua kullanruskeiksi
Vaihe 4 - Koristele
1 valkoinen parsa
10 grammaa pistaasipähkinöitä
1/4 laatikko punakrassia
1/4 laatikko herneenversoja
5 vartta Chervil
Hio parsat ohueksi mandoliinilla. Paahda pistaasipähkinät 170-asteisessa uunissa ja pilko karkeaksi. Poimi yrtit ja laita kostealle paperille
Vaihe 5 - Kokoaminen
1. Ota sous vide -paistettu parsa ja leikkaa se noin 2 cm:n paloiksi ja laita ympyräksi jokaiselle lautaselle
2. Ota reilu lusikallinen lientä ja keskitä se lautaselle
3. Aseta paistettu muna lautasen keskelle
Koristele valkoparsalla, pistaasipähkinöillä, krassilla, herneenversoilla ja kirsuilla maun mukaan
Nauttia!