Näin käytät Electrolux -höyryuunisi Sous vide -toimintoa
Ratkaisu
Sous vide -ruoanlaittomenetelmä sulkee kosteuden, aromit, ravinteet ja maun. Tämä mahdollistaa ravintolatason lopputulokset omassa keittiössäsi. Käytännössä Sous vide eliminoi ylikypsennyksen riskin. Koska ruoka kiehuu itsestään vakuumipusseissa, kypsennysmenetelmä tehostaa myös ruoan makuja. Löydät tämän ominaisuuden Electrolux SteamPro -uunimalleista.
Sous vide yhdistetään usein lihaan, mutta voit myös hyödyntää menetelmää merenelävien, siipikarjan, kasvisten ja perunoiden valmistuksessa. Voit jopa valmistaa kananmunia saadaksesi täydellisesti kovettuneet valkuaiset ja juoksevat keltuaiset.
Tarvitset
ProSteam-uuniasi lukuun ottamatta tarvitset Sous vide -vakuumipusseja ja tyhjiöpakkauslaitteen.
Sous vide -pussit
Electroluxin vakuumipussit on suunniteltu kierrätettäviksi ja niiden valmistuksessa on hyödynnetty kierrätettävämpää muovimateriaalia aikaisempiin malleihin verrattuna* Pussit on valmistettu käyttämällä jopa 40% vähemmän CO2-päästöjä kuin aiemmin**. Pussit ovat yhteensopivia Sous vide -uunien, tyhjiöpakkauslaitteiden ja vakuumilaatikoiden kanssa. (löydät ne täältä).
Muista kierrättää vakuumipussi kypsennyksen jälkeen. Kun olet käyttänyt vakuumipussia, poista kaikki ruokajäämät pussin sisältä välttääksesi kontaminaatiota kierrätysastiassa. Tämän jälkeen voit heittää pussin muovin kierrätysastiaan.
*Pussi on valmistettu NEXT FLEX MP0X -materiaalista (muoto>A4), joka on kierrätettävä EN 13430 -standardin mukaisesti (vastaa DIN EN 13430 -standardia).
**Electroluxin suorittaman elinkaariarvioinnin (LCA) mukaan.
Tyhjiöpakkauslaite
Sous vide -pussien sulkemiseen tarvitset tyhjiöpakkauslaitteen. Saatavilla on irrallisia eli siirrettäviä ja integroitavia laatikoita. Siirrettävät mallit mahdollistavat uusia kokemuksia keittiössä, koska ne ovat monipuolisia ja helppokäyttöisiä. Jos haluat panostaa ja nostaa Sous vide -ruoanlaittosi uudelle tasolle, voit varustaa keittiösi integroitavalla mallilla.
Näin käytät Sous vide -toimintoa
- Täytä vesisäiliö maksimitasoon asti, kuten on merkitty, ja työnnä se takaisin paikalleen
 - Laita ruokasi sous vide -pussiin ja tyhjiöpakkaa se. Aseta pussi ritilälle, uunin kolmannelle tasolle
 - Valitse SousVide-toiminto SteamPro®-uunissasi 

 - Aseta keittoaika
 - Aseta lämpötila
 - Paina ALOITA
 
Vinkkejä
- Suosittelemme paistamaan punaista lihaa hetken pannulla tai grillillä Sous vide -toiminnon käytön jälkeen. Tämä antaa lihalle rapean pinnan.
 - Kun kypsennät useita siipikarja- tai kalapaloja samassa pussissa niin aseta ne vierekkäin, älä päällekkäin, jotta ne kypsyvät kunnolla.
 - Aterian valmistus pakastamalla tyhjiösuljettuja ruokia: ota muovipussit suoraan pakastimesta uuniin, kun käytät Sous Vide -toimintoa.
 
Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.
Kun olet oppinut Sous vide -ruoanlaittomenetelmästä, voit klikata tästä saadaksesi lisätietoja höyrykypsentämisestä.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Aiheeseen liittyvät artikkelit
- Electrolux -uunisi symbolit ja toiminnot
 - Uuni ylikuumenee
 - Uunin kelloa ei voida asettaa
 - Uunista kuuluu paukkuvaa ääntä
 - Näin käytät Electrolux uunisi pyrolyyttista puhdistusta
 - CookView® – näin käytät Electrolux uunin kameraa
 - Mitä AssistedCooking -ohjelman eri numerot tarkoittavat uunisi EXPlore LED -näytöllä?
 - Näin käytät AquaClean -toimintoa Electrolux uunin puhdistamiseen
 - Näin käytät Electrolux höyryuunisi höyrypuhdistustoimintoa
 - Näin käytät Electrolux höyryuunisi "Lämmittäminen höyryllä" -toimintoa